28.12.2008 Endel ord är så stora att de är svåra att hålla..

Entusiasm kan vara världens finaste ord. Iallafall idag. Idag var det årets sista långpass. En runda på 60km runt stockholm arrat av Team Fakta. Eftersom jag varit sjuk hela veckan tänker jag först inte vara med. Men vad är lite hosta och lite kraxande mot en heldag i entusiasmens tecken.

Imorse samlades 30-40 pers vid slussen för gemensam (nåja) avfärd. Några minusgrader och solen på väg upp bildade vi snabbt 2 grupper. Snabbisarna drag iväg på sitt håll och vi som tänkt ta det lilla lugna la vårat tempo i Peters och Fredrikas händer. Skeppsbrokajen, Strandvägen och Valhallavägen rullade förbi och man började känna sig varm i kläderna. Efter 15km kände jag att min blodblåsa från resan inte riktigt ville samarbeta men som tur hade man ju rutinerade ultrarävar omkring sig som bistod med både tejp och goda råd. Vi forsatte några km och kom fram till Ullas första depåstopp. Och vilken service. Världsklass på den donnan. Här fanns det buljong,kaffe,cola.russin,snittar,chips,gurka osv. Härifrån fick vi också sällskap utav Sebbe och Hurtbulle som lämnat den snabba gruppen till deras öde och hoppade glatt in i våran gemenskap istället. Halvmarapassering och stopp på en bensinmack för toa. Här lämnade Jossan in tofflorna med ett brett leende på läpparna då hon piskat sitt tidigare distansrekord med över 5km. Snyggt jobbat!. Vi fortsatte mot barkarby och när vi lubbade in mot Max visade garmin 32km. Jag som i förhand tänkt hoppa av vid 3mil hade redan nu sagit mitt tidigare distansrekord (22km) med en mil. Men vad är en mil när man kan springa en mara? Efter en burgare och lite ombyte var vi snabbt på G igen. Medans vi väntade utanför utmanade jag dum som jag var Mia i plankan och hon vann med hela 12sek då mina tår kroknade av smärta samma sekund jag intog position.
Jakobsberg och strax efter 40km var det Ullas depåstopp nr 2. Samma vinnande koncept och nu var målet nära. Jag och Hurtbulle fattade ett kollektivt beslut om att hoppa av vid maradistansen. Efter lite mer buljong och en näve russin var vi på g igen. Lite sega ben nu men trots allt spurtade vi glatt imål när klockan visade 42,195. Vilken lycka. En kort jogg senare satt vi på bussen på väg hem.

Ett stort tack till först och främst alla er som gjorde det här möjligt. Peter, Ulla, Team Fakta osv. Ett stort tack till det goda sällskapet och ett speciellt tack till Jossan, Mia, Fredrika och Hurtbulle. Bland folk som er är det svårt att ha det dåligt.
Ett riktigt myspass och det känns som att med den här rundan i bakfickan kan jag med gott samvete avsluta min första år som löpare på ett storslaget sätt.

43km. Det ni. Jag kom, Jag sprang, Och jag segrade i allra högsta grad.När vi minst anar det,
skapar livet en utmaning åt oss för att testa vårt mod och vilja att göra något nytt;
vid en sådan stund är det ingen vits att låtsas att inget har hänt eller att säga att vi inte är redo.
Förändringen väntar inte.
Livet ser inte tillbaka.

22.12.2008 Tankad, packad och klar..

Förkyld, packad, stressad och klar för att ta med mig djuren och åka upp till norrland några dagar för julfirande. Först tänkte jag att det kunde sitta fint med några träningsfria dagar över jul. Men i smyg har jag löparkläderna nedpackade i väntan på att förkylningen ska släppa. Nästa söndag är jag iallafall frisk. Det vet jag.

Tänkte bara önska er alla en god jul. Eller glad ledighet iallafall. Snart är det nytt år. Och med det en massa spännande saker.

Så god jul vänner!

18.12.2008 Hur länge varar årets sista långpass?

Det återstår att se. Idag gjorde jag sista slag i sak och såg till att jag nu är officiellt ledig den 28e. Det är alltså detta jag surrar om: http://www.teamfakta.se/?TitelID=370 . Ett gäng übernördar. Passionerade livsnjutare och allt annat än vanliga alldagliga soffpotatis-svenssons. Med vätskebälten, en nästan religiös uppsyn och fickorna fyllda med russin drar dom runt. 6 mil. 60km. En hel jävla evighet. Vad ska jag då där att göra?
Jag ska springa såklart. Jag ska njuta av hur långt jag kommit som löpare på 10mån. En avslutande hyllning till ett fantastiskt löpår fyllt av alla känslor man kan tänka sig. Jag ska fan springa 6mil och sen ska jag hem och skriva en överpretentiös nyårskrönika. (Jag är för macho för att erkänna att jag kanske inte kommer komma hela 6mil, men det är en annan femma)
Så hur kan man bättre ringa ut det gamla och ringa in det nya, än med ett långpass. Årets sista långpass.

10 dagra kvar.
Hoppas vi ses.

17.12.2008 Tröttsamt...

Igårkväll var det träning med underbara Linnéa. Stort gäng som laddade för intervaller på årstabron. Eller ja, alla utom Karin som körde västerbron istället.
Segheten var ett faktum och efter första tvåtusingen i 4:45 tempo tvärdog jag. Att köra intervaller dagen efter ett långpass var dålig planering. Följande "intervaller" gick i 5:[01-09-12] Inget att hurra över med andra ord. Tur att peppeningen fanns där från övriga klubbmedlemar och att jag och Mimmi (Ingrids dotter) turades om att dra runt varandra. Avslutning med löpskolning och soft jogg tillbaka till zinken.

Inatt sov jag grymt dåligt. Galna katter röjde runt i sängen och utanför var det något konstigt ljud som gång på gång väckte mig. När jag vaknade imorse var jag supertrött. Och vad är bättre mot trötthet än en morgonjogg. blev vantören ala 5,1 i 5:27 tempo. Inte för att det gjorde mig piggare men lite frisk luft fick man iallafall.

Lunchklättringen med Wille blev ett pass att minnas. Har inte klättrat på några veckor ju så armdöden kom som ett brev på posten. Massor av nya leder. Började med en ganska snäll 6A och avslutade med en inte lika snäll 6B. Inget onsight idag utan bara massor av tekniknötande vilket jag verkligen behöver. Har rätt bra teknik och styrka i armar, fingrar och överkroppen medans min fotteknik är rätt bedrövlig. Något att jobba på efter jul.  


15.12.2008 Jag motionerar inte, jag transporterar mig.

Dagens pass var nog det bästa löppass jag nånsin haft. Allt behöver inte vara brutalt långt eller gå fruktansvärt snabbt för att man ska känna sig lyckad. Idag var en sån dag. Att bara gömma klockan under jackans arm och springa på känn, springa i det tempo jag ville, se vart stigen ledde mig. Att inte behöva känna pressen om att hela tiden prestera. Utan bara njuta. Det var 2 timmar och 17 minuters ren njutning jag hade i dag. Lullade runt i skogen och fick ständigt känslan av att "Jag motionerar inte, jag transporterar mig". Mina ben bar mig så stadigt och fint över dom frostiga stigarna dit solens strålar inte orkade tränga igenom.
Jag försökte analysera minsta rörelse och verkligen känna efter hur min kropp fokuserade på uppgiften och tog den med en glädje och en njutning jag aldrig tidigare känt. Memorera känslan, takten, sinnesstämningen. Vad fan betydde tempo, kilometer eller tider. Det var ett fantastiskt nu och jag njöt i fulla drag utav det...
Frihet under ansvar. Det ni. Det är fan i mig livet.

Distans: 22,10 km 
Tid: 02:17:08  
Snitt: 6:12 min/km 

09.12.2008 Beach 2008

Jag vill allt annat an hem just nu. Har inte matt sa har bra pa mycket lange.
09.12.2008 Ett sista distansrekord..

Distans: 22,00 km 
Tid: 02:13:06  
Snitt: 6:03 min/km 

Kilometer efter kilometer tallas det pa mitt distansrekord. Och det kandes extra bra att fa ta ett sista langpass har i solen innan vi aker hem till pissvadret imorgon.
16grader nar jag borjade och 22 nar jag slutade. Bergen, hamnen, amadores, hamnen, parken och tillbaka till hotellet. Stela ben efter vandringen (4h i bergen)men oj sa skont.
Nu blir det en dag pa stranden innan vi tar itu med den sista shoppningdoden.

08.12.2008 Plotsligt hander det.

Den vackraste jag nansin traffat i en utav dom vackraste miljoer jag upplevt.

07.12.2008 Den perfekta milen.. (PB!)

Imorse, Amadores strandpromenad, Soluppgang. Det var da det hande. Vinterutmaningen. Vilken vinter foresten med 16 grader och en kritvit sandstrand med ljusblatt vatten. Benen kandes battre an nansin trots en traningsvark i vaderna som suttit i senaste veckan. Snittet blev 5:15. 10km blev 52:31. Jag kan saga att jag skrattade mig lycklig hela vagen tillbaka till hotellet. Sa stolt over mig sjalv.
Ett stort grattis till Jossan som ocksa sprang in pa nytt PB.
Fantastiska Amadores. Tack for allt.Nu ar Jossan ute pa dykutflykt och jag ska aka ut och rida i bergen. Ciao!


07.12.2008 Puerto Rico..

En liten halsning fran Puerto Rico..

02.12.2008 Imorgon drar vi.

Så där ja. Väskan är packad, jag är förväntansfull men i resten av familjen lyser entusiasmen med sin frånvaro. Mysen springer omkring och jamar anklagande och Lilleman hävdar bestämt att jag har glöm något..Det blev ingen Linnéa idag heller. Skit också. Men jag var tvungen att styra upp annat ikväll. Körde dock ett eget intervallpass tidigare idag och det satt där det skulle. Fremhundringar blev det och snabbt skulle det tydligen gå också.
I näst sista intervallen åkte pulsen upp på 192 och det blev frunktansvärt jobbigt. Så jobbigt att jag fick sänka tempot på den sista. Härligt jobbigt.Nej. Nu är det bara dammsugningen kvar innan kvällen är över för min del. och imorgon drar vi ut på nya äventyr.