31.07.2008 Om det fanns drömmar till salu, vilken skulle du köpa?

Igår fick jag äran att sluta redan 10.30 så jag gick ner i parken, åt min lunch, läste Close Up och bara solbadade lite innan jag drog ner på stan. Vimsade runt några timmar innan jag drog hem, åt middag, storstädade och åkte till Karbin. Härlig kväll i klätterhallen. Inte för mycket folk utan väldigt lungt. som uppvärmning klättrade jag "Speed setting" 3ggr. Sen gick vi äver till 13m och jag körde "På lördag" 3ggr. Första gången fick jag fuska på ett ställe där jag helt missade det dolda greppet men dom andra 2 gångerna gick som på en dans. Avslutade med att köra "Ingen rast; ingen ro" på 10an. Kändes riktigt bra faktsikt. lite slut i händerna efteråt. Får inte glömma jobba mer med benen ty det är svårt att dra sig upp för en vägg i ren armstyrka.

Snart borde Madde komma förbi här på jobbet. Jag ska mata hennes katt ikväll och imorgonbitti. Dom fick ju åka hem från skärgården med den för hon vägrade äta. Bortskämda lilla skata.

Idag blir det direkt efter jobbet att först svänga förbi Madde för att mata katten, sen direkt till Karbin för en timmes klättring, hem och ut på minst 60min promenad, duscha, packa och fixa det sista inför imorgon. Kla



Fan va Nepal är vackert. Jag kan knappt berga mej (ordvits deluxe) till april och tills jag får dra iväg. Om någon föresten har tips på bra rese- och olycksfallsförsäkring som täcker klättring/vandring/vistas på höjder över 5000m så är jag tacksan för tips. Har inte lyckats hitta någon bra ännu. Ska dock kolla med SKF. Dom hade någon tillsäggsförsäkring man kunde teckna så det kanske kunde vara något..

29.07.2008 Runnig over the horizon..



Det e som det e, det är svårt att bli nöjd när man väntar mirakel.
Eller vad fan man nu ska kalla det. Gav mig ut strax efter kl 19. Allt kändes perfekt redan när jag stod i startgroparna och väntade på att min lilla (läs: stora och klumpiga) Garmin 305a pejlade in sig på sateliterna. Vänder näsan mot västertorp och susade iväg. Över broarna, förbi Bredäng, radhuslängorna, lekplatsen och vidare till Sätra IP.
 Jorn Lande, Tobias Sammet och resten av Avantasia triggade mig i lurarna och med solen i ögonen kunde man inte annat än njuta. Jag fångade ett ögonblick som varade hela 62min.
Jag vaknade med ett ryck ur transen när klockan skrek ut sina arga toner att nu fick det minsann vara nog. Tankarna smög sig på, Ska jag våga springa dom sista 3km hem? Hur illa kan det vara på en skala? Borde jag? Nej det borde jag inte. När jag insåg och lyckades intala mig själv att följa planen med att bara springa 10km så skulle jag helat av allt viljat sätta mig ner och börja lipa. Jag ville inte sluta. Jag ville springa. SPINGA SPIIIINGAAA.
Men jag fick snällt börja traska hemmåt. Håller höften sig så här så vågar jag nästan hoppas på midnattsloppet...Men vi skyndar sakta för att vara hel är det viktigaste.
Den som lever får se..
Nu ska jag mysa ner mig med katterna och ett stort glas isvatten framför tv:n.

29.07.2008 Klättershopping.

Idag har jag irrat runt i Stockholm, testat minst 10 olika skomodeller,selar, snackat hinkar,karbiner,replås,åttor,hexor (behöver jag fortsätta?) Men nu är jag en mycket nöjd och glad klättrare. Den utrustning som finns tillgänglig i klätterkretsar är absurd. Det är en djungel utan dess like där alla vill överglänsa varanda och där det alltid finns plats för det extrema. Speciellt nöjd är jag över mina nya W`s Evol Elektra. Fantaskiska skor. (Även fantastiskt fula men vad spelar det för roll när jag kommer klättra som en gud ;-))



Nu är det dags för middag innan jag drar ut och springer. Blir en runda bort till Sätra IP och jag hoppas det är tomt och öppet på banan. Hade varit nice.

Till topps! (Eller iallafall: Till topps av väggen, (än så länge).)

28.07.2008 Ta aldrig ut segen i förskott/Stresshantering

Igårkväll tog jag en fantastisk löprunda bort till Sätra IP, sprang 3 varv på banan och sen tillbaka hem. Jag kände ett förbannat bra flyt och hela kroppen kändes på topp. iof bara 7km men det är det längsta jag sprungit nu sen incidenten med höften. Var noga med att stretcha efteråt men imorse hade jag endå lite ont och är ganska stel. Så jävla typiskt.
Men det känns endå mkt bättre än det tidigare gjort så jag är postiv. Även om det kanske inte blir något midnattslopp för mig iår.

Föresten satt jag precis och funderade på det här med stresshantering. Jag är överjävlig på att hantera stress ur alla synpunkter utom en - Jobbet.
Det beror till stor del på att jag tycker om att göra saker under press. Jag trivs med att bli tvingad att prestera.
men som sagt är jobbet en stor parentes. När jag blir stressad på jobbet bilr jag förbannad. Förbannad över att jag låter mig ta så mycket skit och för att det inte ska behöva vara så att man stressar under dessa miserabla förhållandena.
Men nu har jag börjat skita i att låta mig påverkas. Jag njutar av att ta det lungt, stänga av och bara ge blanka fan i att stressa. Det är svårt. Men när det väl går är det urskönt. Lite skadeglatt, anarkistiskt och uppkäftigt. Men nu handlar det bara om att härda. ett litet slag till. Sen så..
Ta ett djurpt andetag,blunda,räkna till fem, andras ut och ge fan i alla måsten.

Ikväll är det föresten klättring igen. Mina händer är bara återställda till 80% sen i fredags. Men det ska nog lösa sig. Får köra lätta leder och stora grepp.


27.07.2008 träningsverk..

Har fortfarande träningsverk sen klättringen. Eller det är ju mest händerna som känns lama och trötta. Igår var det lite bad på drottningholm innan jag åkte in på skansen helt själv på kvällen. Tittade lite i akvariet, klappade älgarna, snackade skit med en get en stund. Det var riktigt härligt att ta djurgårdsfärjan i kvällssolen.
Idag är det en sådan där massor-att-göra-dag. Tvätta, städa, träna oav. Lika bra att ta tag i allt nu. Tjipp.

25.07.2008 En klättrares smärtor..

Efter 2tim på dom 13meter höga väggarna i klättercentret Karbin är jag så mör i armarna att jag knappt kan skriva på tangentbordet. Men kul är det. Jävligt roligt hade vi. Adrenalinet pumpde ju på ganska friskt. Nu ska jag ta mig en kvällspromenad och rensa skallen.

Tyvärr är bilderna tagna med minikameran så kvaliten är närmare ett skämt.

  

1. Nedfirning 2. Ibland får man sträcka på sig när man inser att man är för kort. 3 uppåt uppåt uppåt

25.07.2008 I shoppingtagen

Igår efter jobbet hoppade jag av t-banan vid slussen för att ge Addnature på högbergsgatan ett gediget besök. Köpre en liten och smidig resehandduk som inte tar mer plats än en apelsin samt ett Houdini-linne i svart.
Efter ett tips av Madde sprang jag in en en vända på Igors sport också och hittade ett par löpartights från Nike för 225kr. Gråa med mörkrosa revärer. Har spanat på dom tidigare men då kostade dom 600 så ibland lönar det sig att ha is i magen.



När jag kom hem hade mitt paket från Ellos kommit men 2st klänningar och tro det eller ej men BÅDA satt som ett smäck. Fantastiskt. Detta gör att jag tom har 4 st klänningar att välja mellan till Terese´s bröllop som oavsett klänning kommer bli grymt roligt. Nästa helg mina vänner, då smäller det med pompa,ståt och tysk fulsprit.


23.07.2008 Presentationen av nya kattkompisen..

Här är Lilleman aka Lillis. Lillmys nya kattkompis. Han blev så ledsen så ledsen över att Casey lämnade oss då han inte gillar att vara ensam. Men nu är det grabbarna grus som busar,myser och lekar dagarna i enda..



Soft träning idag. Cykel,promenad och chins. Jag ska bli starkast i världen i mina armar. Lär ta ett tag med tanke på hur mkt dom skakar redan efter 5 reps. Hehe.

23.07.2008 I Paulún´s våld..

Gårdagen var helt ok. Tog rundan runt telefonplan och körde intervaller på 500m. Dvs 500m gå - 500m löpa. En mil totalt. Vädret var kanon om än lite väl varmt kanske. Stannade för att stretcha ut höften i höjd med solberga och fick sällskap en stund i gräset av en jättetrevlig kille som var ute och tränade inför Berlin Marathon. Hurtigt minst sagt. Stannade i lekparken utanför huset och körde några chins innan jag kastade mig i duschen, fixade åt katterna, gjorde matlåda och tog en snabbfika. 

Inatt har det varit fullt ös på katterna. Dom har tumlat runt, brottats, klättrat på mig, rivit ner saker osv. Riktiga ligister och inte förän vid tretiden däckade båda i sängen. Förstår inte vad dom får all energi ifrån.

På tal om energi så har jag så när som blivit frälst. Eller ja. Iallafall hittat en väldigt vettig människa. Som säger mycket bra om kost och träning. Läs själv.
http://www.paulun.se


 

21.07.2008 Jag behöver ER hjälp..

Vardagsedge är ett spännande fenomen som kan göra vardagen liiite mer intressant. Det handlar om att bryta mot normer och invanda beteenden för att få en liten extra udd på vardagen.
Vad är era bästa vardagsedgetips?

Kan vara allt från att strunta i att ställa klockan på kvällen och se om ni ändå vaknar i tid till jobbet till att  dricka av mjölken i kylen utan att först ha tittat på bäst-före-datumet. Fortsätta handla på kortet i slutet av månaden utan att titta på kontoutdraget. Eller springa mot t-banan även om du vet att du antagligen inte kommer hinna med.

Bring it on. Jag behöver mer vardagsedge.


21.07.2008 Paus..

Har haft min pausknapp intryckt några dagar nu. Men det förde definitivt inget gott med sig. So here I go again..

Då var det måndag igen då. En mycket trött måndag till följe av en mycket trött söndag igår. Igår ställde jag klockan tidigt för att hinna ut en sväng och njuta av den tysta,lugna och fina morgonen. Eftersom ett långpass löpning inte var passande så tog jag på mig inlines`en och drog iväg. Ner genom långbroparken, vantör och vidare mot som oändliga cykelvägarnas väg. För första gången kändes inte backen ner mot rondellen som någon potentiell "här-är-det-svårt-att-stanna-och-på-så-sätt-lätt-att-bli-påkörd-plats". Jag kände mig riktigt cool och värdsvan där jag susade fram. Mötte några enstaka morgonlöpare och en glad stavgångare men annars så tyst och fridfullt.
Igårkväll sprang jag 4km´s rundan runt Okq8. Kändes bra i skallen. Enormt bra. Men höften kändes lite trixig. Inte så att det gjorde ont men det känns som att det byggs upp någon slags spänning ju längre jag springer utan att stanna. Ska testa att stanna och stretcha nästa gång jag är ute för att se om det släpper för det släpper nånstan på en gång jag gör det efter passet. Det känns lite rådlöst och är det inte bättre efter denna vecka så blir det att gå till snyggo.
Idag blir det iallafall spinning. Hoppas tiden räcker till något annat också. Men först ska jag försöka genomlida ännu en dag på mitt fantastiska (Läs horribla) jobb.

Winnerbäck-reklam över hela city. Vart man än vänder sig ser man hans logga. Jag har snart indirekt blivit övertalas av mig själv att gå och se honom på Zinken. Det skulle vara som på den gamla goda tiden. Eller ´Nej. Inget slår hans akustiska framträdande i tonhallen/Sundsvall. Det var så vacket det bara kan bli. Så vad är väl en kväll på Zinken..Tråkig, dötrist... och tråkig... och... och... troligen alldeles underbar..


16.07.2008 Härlig träning.

Dagens träning var över all förväntan. Började med 30min cross och körde sen 50min styrka i gymmet. mycket skönt. Fick någon annan form av uppenbarelse när jag skulle jogga 2km på löpbandet för att testa höften. Klämde i lite extra i steget, rätade upp mig, gav fan i att slänga ner hälen och längde ytterst lite på steget och plötsligt så bara kändes allt så förbannat bra. Där satt det. Det var skönt, det var vacket och det var njutbart.
Efteråt tog jag god tid på mig med stetchadet och Ja det kändes bra. Hoppas att detta håller i sig nu.
Pronaxenen gör verkligen underverk. Tänkte köra vidare med den 3 dagar till och sen har jag förhoppningsvis blivit så pass mkt bättre att den inte behövs.
Idag är det exakt en månad till midnattsloppet. Måste lyckas klämma av några långpass innan. Men den här veckan tar vi det lungt.

Lillmys fastnade i handtagen på en papperspåse idag och for runt helt skräckslaget med påsen runt halsen. Herrejävlar så han skrämde slag på hema hemmet.

Nej nu blir det lägga sig i soffan och kolla Projekt runnaway.

16.07.2008 Maiden och Eiger..

Gårdagen flippade. Inte bra men ibland tryter motivationen. Nu är dock allt återställt och idagär en ny dag med nya möjligheter.

Imorse när jag åkte förbi stadion stod där ett hundratal kids och köade. kl 6 på morgonen. Det slog mig att det är ju maiden ikväll. Det är nästan lite beundransvärt att dom orkar stå där i över 12timmar bara för att komma i första fållan.
Jag står ofta längst fram på konserter men orkar nästan aldrig köra för det. Det räcker oftast med att ha charm eller övertalningsförmåga.

""Djupt inne i de Schweiziska alperna finns ett berg där en död klättrare har fastnat högt upp. Man kan se hans ögon lysa röda i solen." Rykten som detta har säkert bidragit till Eigers berömmelse. Förmodligen är det Max Sedlmayers och Karl Mehringers öde som är upphovet till ryktet. Tidigt på morgonen den 21:a augusti 1935 startade de två tjugofemåriga tyskarna klättringen upp för den 1800 meter höga hittills obestigna nordväggen på Eiger. Under första dagen tillryggalade de båda 800 meter framför ögonen på förväntansfulla kikarförsedda åskådare. Den andra dagen passerades de stora isfälten som har en lutning upp mot 60 grader. Tredje dagen kunde åskådarna upptäcka att de två rörde sig betydligt långsammare än tidigare. Kommande natt blev det oväder med stormvindar och åska. Ovädret fortsatte och väggen förblev inbäddad i moln. I en spricka i molntäcket upptäckte någon de två klättrarna. Molnen slöt sig igen och ovädret fortsatte. De hade nu varit på väggen under sex dygn. Vädret förbättrades men de två syntes inte till. Fruktlösa räddningsförsök gjordes. En månad senare kunde man flyga längs väggen och då upptäcka, högre upp än man trott, en av de två stående halvt översnöad. Han var givetvis död. Platsen kallas sedan dess Dödsbivacken. Den döde, som visade sig vara Sedlmayer, blev kvar där han stod i över ett år innan man lyckades få ner kroppen. Kvarlevorna efter Mehringer återfanns 27 år senare fastfrusna i ett av isfälten."

Sitter och läser om en bestigning av Eiger. Eiger är ett 3970 meter högt berg i Schweiz.  Dock ligger det inte djupt inne i Alperna utan är den nordligaste utposten på Berner Oberlandmassivet.
Att bestiga Eiger är många alpinisters dröm och det är riktigt riktigt spännande att läsa om. Det första jag läste om Eiger var skildringen när Don Whillans och Chris Bonington gav sig på nordväggen i boken "Chris Bonington och männen som besteg de farligaste bergstopparna ". Enormt spännande läsning i vilket fall.


Klättrare på toppen av Eiger. Mäktigt är bara förnamnet..

15.07.2008 Den halta fålen..

Jag vetefan varför min smärta i höften/skinka/ländryggen vägrar ge sig.  Igår tänkte jag ta mig en soft jogg på 5km men efter 3km började det onda kännas ganska bra. vid 5km fick jag halta hemåt. Väl hemma stretchade jag ut och då blev det genast bättre så jag åkte iväg på spinningen. Hade en konstig känsla av spänningar under hela passet och väntade bara på att det skulle börja göra ont men det kom liksom aldrig.
Imorse när jag vaknade var jag halt igen. Jävla skit. Det började ju med en sträckning men nu vetefan vad som händer. Har i vilket fall ont när jag sitter på jobbet och det kanske har det något med saken att göra.. Blir iaf vila från löpningen resten av veckan. Ska ägna mig åt stretching,yoga,simning och promenad och hoppas att skiten släpper snabbt. Annars är det läge att börja bli nervös...
Ska köra en vecka med Pronaxen och Voltaren gel just in case.
Så nu blir det slappa av ..


14.07.2008 att axla en tung börda...



Hoppas den ölen smakade bra..
 Man blir ganska imponerade av dess bärare som har till yrke att transportera mat, virke,turisters packning och andra förnödenheter högt upp i bärgen där vanliga människor lider av höjden även utan packning. Det är riktigt imponerande att se hur dom kan bära så mycket och dessutom på sättet dom bär på.  Själv har jag börjat "projekt fjäderlätt" dvs luska och fixa med att få sin packning så lätt som möjligt så man inte kroknar helt av att bära den. Under 10kg är målet.  Så nu letar vi gram att spara.

Här är fler bilder..




14.07.2008 Trött måndag.

Igår ringde Zeppan. Det första ha sa var "-Jag hör dig inte så bra för det är ett gäng Schweiziska grabbar som spelar hög musik här". Han var alltså på Masters of rock i Tjeckien. Det verkar ha varit bra. Känns lite surt faktsikt men det ligger ju lite fel ekonomiskt just nu.
Smällde av ett cykelpass igårkväll. Visserligen bara 2 mil men skulle ju spara på benen som för övrigt känns bättre och bättre nu. Kanske vågar man sig på en liten snäll jogg ikväll, Jo så får det bli. Det var ju några dagar sen sist nu.

Fan va trött jag blir. Jag sitter ju och bara skiver skit. Har egentligen inget vettigt att komma med alls. Sitter på jobbet och lider en lång outhärdlig psykisk lidelse utan slut. Jag hatar mitt jobb. Jag hatar verkligen mitt jobb. Och jag är en klagande fjant. Nu ska jag gå och rycka upp mig. Återkommer med något mer postivt om en liten stund när morgontröttheten har lagt sig.

Nu fick jag föresten ett litet medelande. Nejmen så passande... :



13.07.2008 ...

Ibland blir inte saker som man tänkt sig. Casey är krasslig och troligen är det inget som kommer gå att lösa. Min lilla fina Casey. Det har börjat med att hon varit lite loj senaste veckorna men jag har trott det har varit värmen osv men inatt var hon riktigt dålig.

Fortfarande stel idag men efter en morgonpromenad kändes det bättre och nu efter ett cykelpass känner jag men jävligt på hugget.
Nu kör vi så det ryker igen. Extremvecka väntas.

11.07.2008 Kvällspromenad..

Skulle ju in till Madde och Ted på Söder i eftermiddags så beslutade mig för att gå in. Mina vandrarkängor behövde ju endå gås in lite mer. Jag gjorde dock en lite missbeömning på sträckan som jag trodde var 5km som i själva verket var 8,5. Hade varit helt ok om det inte hade regnat kraftigt hela vägen. Dessutom höll jag på att blåsa bort på Liljeholmsbron. Hade min nya skaljacka på mig och jag är supernöjd. Den är lätt, vattentät, vindtät, skön och sitter bra - Vad mer kan man önska sig?

Tittade lite på katterna, sen gick vi ut och åt grekisk mat och snackade skit nån timme varpå jag bestämde mig för att ta t-banan hem istället men när jag kom till tanto svängde jag av mot liljeholmen istället. Det skulle kag inte gjort. Har haft så förbannat ont i en muskel ovanför rumpan att jag haltat nästan hela vägen hem och på ren tjurighet tänkte jag inte hoppa på t-banan. Får ta en vilodag imorgon och hoppas det blir bättre. Vet att det är från mitt senaste löppass när jag olyckligt råkade sträcka mig.

Nej nu ska jag häva i mig lite vatten och däcka på soffan.

11.07.2008 Morgonträning..

Givetvis, som ett brev på posten var jag superpigg imorse och uppe med tuppen. Tog en snabb frukost och drog iväg till Västertoprshallen för att Crosstrainer-pass. 50min intervaller blev det. Jobbigt och urskönt. Dessvärre hade någon glömt slå på fläktarna så man badade ju i svett efter bara någon minut. Var extra noga med all stretching efteråt eftersom jag fått grym träningsverk efter förra löppasset. Efter en god lunch bestående utav blomkålsgratäng och kesosallad ska jag försöka motivera mig till att ta tag i städningen. Lika bra att få det gjort för i eftermiddag ska jag promenera in till stan och hälsa på Madde och nya katterna.




I'm the one to dare the weak, to push you all over the pain...

10.07.2008 Var allt så mycket bättre förr?

Många pratar om att det var så mycket bättre förr. Jag har inte så mycket "förr" att se tillbaka på, men jag vetefan om det var bättre när man stod och spelade radiorock iförd en svamphatt i en jympasal för ett gäng år sen.
nej det var inte bättre förr. Men det ska bli bättre framöver!


10.07.2008 Då var den helgen förstörd.

Vi åker inte. Och jag blir så trött. Alltid ska det vara något. Herrejävlar. Hur svårt kan det vara.

Så nu sitter jag här med en ledig långhelg och inget att göra. Nån som vill hitta på något?

09.07.2008 Den flygande skotten.

Idag la jag vägnigeln åt sidan och blev.. Den flygande skotten!
Eller ja. Jag tog faktsikt av mig mössan innan jag drog ut och sprang ett helt underbart kvalitativt snabbpass. Njutbara värld.


09.07.2008 Alla goda ting är 4.

Igår var det crosstrainer, styrka och trappmaskin som stod på schemat. Kändes grymt bra. Jag kände mig som ett riktigt proffs där jag gled omkring på gymmet i svettig flärd. Jag behövde det där passet mentalt. För nu känner jag mig starkare och mer taggad än nånsin. Idag blir det fartlek och imorgon är det vila eftersom jag kommer ägna hela eftermiddagen med att sitta i en bil upp mot Härnösand. Kommer bli en trevlig helg. Vi får se vad katterna kommer tycka. Hehe.
Igår kokade jag föresten ägg för första gången på flera år. Vet inte varför det inte blivit av men nu ska jag definitivt göra det oftare. Underskattat.

Dagens Jag-vill-dit-så-det-värker-bild:





08.07.2008 en trötthet..

Extremt trött. Så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Inatt vaknade jag vid 03 av att jag hade en nackspär som inte var utav denna värld. Hade nästan kramp i nacken men så går det när lillmys tar upp hela sängen och man får ligga undanskuffad och inträngd i väggen.
Igår blev det Greken. Helvete också, Vilken karakär. Nej nu blir det inget uteätande och ingen sprit förän tidigast efter midnattsloppet. Så det så.  Hann även iväg och köpa en kalender igår. Måste skapa lite ordning i mitt liv. Eller iallafall få lite hjälp på traven med minnet. Spinningpasset igår var ganska omotiverande. En Ulla klagade på att musiken var för hög och jag ville be henne dra åt helvete men det gjorde jag givetvis inte. Får inget riktigt grepp om den här veckan. Idag blir mer som en sorts transportdag och imorgon försöker vi lägga alla bitar på plats.

"Tiden går inte - det är vi som rusar fram genom den stillastående evigheten"



Så fort jag loggade in på summitpost för att hitta någon vacker bild till bloggen kändes allt genast mycket bättre. Kan man bli på annat än bra humör när man ser en sån här bild?
©Joseph Bullough
                                                                                                                                                                                      


07.07.2008 Det finns inga mål, men det finns sätt att ta sig dit...

Igår var det löpning på schemat igen. Tyvärr var det väldigt stressat då jag hade tvättstugen och skulle iväg och storhandla. Men 11km lyckades jag hinna med. Över till Västertorp, via Hägerstensåsen ner till Telefonplan upp på andra sidan E4an och genom Solberga, tillbaka över Hägerstensåsen och genom Fruängen hem. Allt var på topp. Man kan inte begära mera. Synd på tiden som sagt. Jag är så otoligt less på att vara stressad hela tiden. Jobbet, tröningen och sen allt annat man ska hinna med.
Idag blir det spinning i Västertorpshallen. Ett skönt avbrott i vardagen.
Jag är så less på att alla tar förgivet att man kan och vill stressa bara för att man gör det. Jävla idioter. Jag hatar att stressa. Jag mår dåligt utav att stressa och jag vill allt annat än att stressa. 



286 dagar kvar.


06.07.2008 A Far Away Adventure..

.. är nu bokat. Iallafall flyget är bokat och betalt. 19/4 nästa år startar jag min resa från Stockholm till Kathmandu och vidare upp i Himalaya. i 23 dagar vandrar jag upp genom genom Khumbu. Genom fartfyllda Manche Bazar, upp till Gokey Ri och in till Everest Base Camp. Så långt ifrån bilvägar man kan komma. Och med en ständig panoramabild bestående utav några av världens högsta berg. Från Gorekshep startas det tidigt för att nå toppen av Kala Patthar på ca 5545 m över havet i soluppgången med en utsikt övan molnen. .
Nu börjar förberedelserna. Nu kör vi så det ryker.


06.207.2008 Crazy beautiful..

Ibland ser han inte riktigt klok ut..




06.07.2008 Kloklippning from hell.

Igår var en både seg och hektisk dag. Jobbade 08.00-00.00 men det gick förvånandsvärt bra. Satta och hittade på närmare 20 avsnitt av TV4as "Hitta hem" och fick lite dåligt samvete för att mina kissar satt ensam hemma så länge. När jag kom hem möttes jag av 2 glada pälsbollar som satt i hallen och väntade på mig. Det lär ju ha varit sista gången man fick komma i närheten av Casey. Imorse tog jag nämligen tjuren vid hornen och bestämde mig för att försöka klippa hennes klor. För att göra en lång historia kort så är Casey en 8årig huskatt som kommer från Stockholms katthem. Hon räddades från misären där hon satt med 40 andra katter i en liten lägenhet där dom badade i skit och gick utan mat och vatten. Hon har liksom inte haft någon anledning till att känna tillit till människor förut. Här hemma har hon blivit en trygg,busig och glad katt. Om än lite reserverad mot besökare,snabba rörelser och vill inte bli hållen i. Det tog väl 10min innan jag lyckats knipa fast hemme inrullad i en hadduk och klippte klorna. Men det var under vildra fräs-protester. för att bli fasthållen är inte henns starka sida.
Nu ligger hon i hörnet vid bokhyllan och ser förnedrad ut. Hoppas hon inte hatar mig fullt ut efter det här. Får väl muta med något gott ikväll så kanske man kan få en förlåtelse.
Alla katter kan ju inte bara vara lika självklara som Lillmys :)

Han tillbringar föresten också förmiddagen här framför datorn..


04.07.2008 Right here...

Ibland inser man att man har små saker i livet man bör ändra på. Och i letan på nya små saker försöker man förändra dom gamla så att hela livet ska bli bättre. Det funkar okej. Små problem som kräver små lösningar. Men var gör man när man plötsligt kommer på att det är man själv som är problemet?

03.07.2008 Trött..

Idag har varit en tung dag. Sov riktigt kasst igår och imorse körde jag ett misslyckat långpass som slutade på 9km. Fick gå hem pga av värme, yrsel och vattenbrist. Sen blev det att åka in till city och växla in 945kr i småmynt. Fönstershoppade och det är ju rea överallt. Nästa vecka ska jag unna mig nya träningskläder. Har sett massor jag vill ha. Sågockså ett par sandaler som jag ångrar att jag inte köpte. Kanske springer förbi och haffar dom imorgon. Kvällen avslutades med ett helt njutbart spinningpass. Jag älskar det. Jag är så såld.

Nu sitter man här nyduschad och ska försöka komma i säng så snabbt som möjligt. Imorgon är det fullt ös igen. Bara jag får sova lite bättre.

02.07.2008.. Ulla svulla..

Idag har jag ätit en god grekisk måltid bestånde av souvlaki. Helt fantastiskt. Har även hunnit tjuvsmaka på tårtan jag köpt. Blir en helt träningsfri svulladag idag. Det har jag fan gjort mig förtjänt av.
Imorgon ska jag ut på långpass så det kan nog passa bra. Ska försöka hinna med att både simma och promenera imorgon också.


02.07.2008 Happy birthday to me..

Jaha då är det väl bara att inse att tiden har sin stilla gång. 24år idag. Vilket iof inte ens är halvvägs till 50 än, så jag är nöjd..


01.07.2008 Där rök dom..

Idag när jag städade i garderoben hittade jag min gamla älsklingsjeans. Dom låg längst in pga att dom var lite (läs mycket) för små förra året. Tog fram dom i lycka och tänkte -Yes! Provade dom och en känsla av tomhet och nästan lite besvikelse kom över mig. Jag kunde inte ha dom iår heller.  Dom var FÖR STORA.  Dom ska sitta tighta och smärta. Men nu kunde jag inte ens gå omkring med dom för då halkade dom ner i knäväcken. Så mycket för alla sallader man ätit när man inte ens kan ha några kläder man äger.



Bilden ser lite knepig ut..

Blev föresten ingen promenad ikväll då jag slumrade till på soffan istället.

01.07.2008 En dålig uppfinning..

Från och med idag har jag helt omvärderat ett träningsredskap. Nämligen löpbandet. Vilken skit. Har hela våren bara springut ute med vinden i håret och spring i benen, men idag tänkte jag att det kunde vara kul att testa springa löpband igen för i vintras var det ju helt ok. Men vilken dundermiss. Inklämd i ett litet svettigt rum framför ett fönster som vette ut mot en parkering. Har aldrig sett något så omotiverande i hela mitt liv. Det blev att springa 7km bara för att jag masat mig dit. Men det gör jag inte om i första taget. Har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. All ork,lust och motivation som jag haft ute var som bortblåst. Nej det där är inget för mig. Vilket piss.



Nu ska jag ladda om för en skön promenad i skogen istället. Efter den där helvetesfärden kan jag behöva rensa skallen.